Optredens Gery Vermeulen Ensemble

Impressie van Appeltern Tuinconcerten Buiten – Gewoon – Klassiek Gery Vermeulen Ensemble 6 juni

Alle foto’s te bekijken, bezoek dan de weblog van Gewoon Klassiek: http://stichtinggewoonklassiek.blogspot.nl/

tva gery ensemble3 tva gery ensemble5 tva gery ensemble6tva gery ensemble1

►►Appeltern Buiten – Gewoon Klassiek op 6 en 7 juni 2015

in: De Tuinen van Appelter300px-De_Tuinen_van_Appeltern_Logon
Gery Vermeulen Ensemble

Tuininspiratie met Muziek van alle tijden

Vanaf 12.00 uur is er een variatie aan korte concertjes in wisselende samenstelling op verschillende locaties in de tuinen.

We eindigen de dag met een groot slotconcert. Geniet van de synergie van zang, viool, fluit, percussie, toets- en snaarinstrumenten.

Uitvoerende musici:

Kees Alblas, van huis uit organist, bespeelt zijn eigen spinet en voelt zich thuis in vele muzikale stijlperioden welke hem ook inspireren tot het componeren o.a. liederen voor koor, fluit en orgel.

Jacqueline van Koolwijk, gediplomeerd docerend en uitvoerend musicus en muziektherapeute,  begeleidt en inspireert zowel particulieren als professionals op het gebied van innerlijke groei.

Freddy van Maurik is musicoloog, dirigent en pianist, en voornamelijk actief bij koren, ensembles en projecten in Maas en Waal. Tevens mede verantwoordelijk voor de bewerking van de originele Matthäus-Passion in enkele bezetting en het concept van De Eigentijdse Matthäus Passion.

Siem Ranoesetiko, percussionist, uitvoerend musicus. Verzorgd o.a. ritmeworkshops ‘intuïtief musiceren’ en kleinschalige studio-opnames.

Nicole Schmaloer, fluitiste en fluitdocente. Zij ziet het leven als een “boeiende nooit eindigende muzikale ontdekkingsreis waarbij de klank van de dwarsfluit haar keer op keer uitdaagt nieuwe wegen in te slaan”.
Gery Vermeulen, mezzo sopraan, tevens actief als zang- en stempedagoge. Werkt vanuit haar prive-praktijk zowel individeel als groepsgewijs (zangworkshops). Initiator van De Eigentijdse Matthäus Passion en stichting Gewoon Klassiek in het Land van Maas en Waal.

Anna Wiersum, violiste bij Het Gelders Orkest, treedt daarnaast op in diverse kamermuziekbezettingen met viool en altviool, o.a. met haar ensemble ‘Serenata’.

Aankondiging op site De Tuinen van Appeltern:

http://www.appeltern.nl/nl/kalender/tuinconcerten:_buiten_-_gewoon_-_klassiek

Tuinconcerten: Buiten – gewoon – klassiek!

zaterdag 6 juni 2015 – zondag 7 juni 2015

Gery VermeulenEnsemble
Gery VermeulenEnsemble

Tags: actsappeltern tuinconcertenklassiekmuziek in het groenoptredens,tuinconcerten

« Terug naar overzicht

Vorig seizoen hebben we voorzichtig geëxperimenteerd met muzikale optredens op zondagmiddagen. De onaangekondigde concerten vielen bijzonder in de smaak en hebben ons geïnspireerd tot deze Buiten – gewoon – klassiek dagen. Mooi en toegankelijk klassiek tussen de bloemen.

De muzikanten, zangers en zangeressen zijn eerst afzonderlijk te beluisteren (vanaf 12.00 uur) op diverse plekken in het park, maar sluiten gezamenlijk af op het grote podium in het glazen paviljoen. De concerten zijn inbegrepen bij de toegangsprijs voor het park en bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Wintertuin en Oranjerie. Geniet van de synergie van zang, viool, fluit, percussie, toets- en snaarinstrumenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>