Educatieve Projecten

Klassiek in de klas

Klassiek in de klas: samen zingen en solo –  voor  Basisonderwijs en Voorgezet onderwijs               

  • Introductieles stemtraining als voorbereiding op een voorstelling?
  • Zangworkshops op maat

Klassieke muziek is overal om ons heen. In de masterclass wordt een begrijpelijk verband – hun eigen beleving – gelegd tussen muziek uit het klassieke genre en de hedendaagse populaire muziek. Liederen uit opera en oratoria vormen het uitgangspunt om kinderen te laten zingen. Met veel aandacht voor klankvorming, stemtechniek, ademsteun, maat/ritme/melodie en tekst-expressie wordt samen gezongen en solo.

Bijvoorbeeld de zangworkshops:

  • Zingen met Bach
  • Zingen met Verdi
  • Zingen met Mozart

De stem is een uniek instrument en zang de meest toegankelijke manier van muziek maken. Muziek maken prikkelt je verstand en zintuigen. Zingen scherpt de waarneming en geeft zelfvertrouwen . Samen zingen draagt bij aan het ontwikkelen van persoonlijkheid en sociale vaardigheden.

Uw leerlingen leren op een actieve manier over klassieke muziek. Zij gebruiken hun lijf bij het zingen en hun stem om gevoelens en ervaringen uit te drukken. Zij leren zichzelf te presenteren.

Tijdsduur en kosten:

Een programma op maat maakt het ondoenlijk om de precieze kosten te vermelden. Graag overleg ik met u over de omvang van de workshop, de daarbij behorende mogelijkheden, de lokatie en het bijbehorende financiële plaatje.

Bijvoorbeeld een workshop van 45 minuten per groep, gedurende 4 opeenvolgende weken.  Na afloop eventueel een presentatie voor de andere leerlingen en/of familie, bekenden.

Foto: Jan Rikken, De Gelderlander  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>