dagbladen

Passieconcert in Boven-Leeuwen

Bron: De Gelderlander:

BOVEN-LEEUWEN – Kinderen van de Mariaschool in Boven-Leeuwen doen morgen mee aan het passieconcert in de plaatselijke Willibrorduskerk.

Het concert is een initiatief van deStichting Gewoon Klassiek die de afgelopen jaren een ‘eigentijdse Matthäus Passion’ heeft uitgevoerd. Dit jaar is er een kleinschaliger concert, maar het is de bedoeling om in 2015 weer een eigentijdse Matthäus op te voeren.

Vrijdag is er een concert waarin delen van de Matthäus Passion worden afgewisseld met het Requiem van G. Fauré en het Stabat Mater van G. Pergolesi.

Meezingen
De kinderen leerden de stukken waarin ze meezingen tijdens het project Klassiek in de Klas. Het concert begint vrijdag om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. De organisatoren hopen op donaties.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gery Vermeulen en Freddy van Maurik van Stichting Gewoon Klassiek trots op de kinderen van het Schoolorkest.

Permalink voor ingesloten afbeelding

Het schoolorkest dat is opgezet door “Gewoon Klassiek” zingt de aftrap bij TODO MUNDO.

Permalink voor ingesloten afbeelding

MaasWaalWeb

Boven Leeuwen
Klassiek concert lijdensverhalen Jezus Christus

Vrijdag 18 april, Goede Vrijdag, aanvang 20.00 uur is in de St. Willibrorduskerk, Pastoor Schoenmakersstraat 2, Boven Leeuwen een uitvoering van een drietal muziekstukken die gemeen hebben dat ze relatie hebben met het lijden en dood van Jezus Christus.

Uitgevoerd zullen worden:

  • delen uit de Mattheüs Passion van Johan Sebastiaan Bach
  • delen uit de Stabat Mater van Pergolesi
  • gezangen uit het Requiem van Fauré

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

De Matthäus Passion is een gezongen uitvoering van het lijdensverhaal van Christus volgens het evangelie van Mattheüs.

De Stabat Mater van de Italiaanse componist Pergolesi beschrijft de droevenis van Maria, de moeder van Jezus, onder het kruis van haar kind.

Een Requiem omvat de gezangen bij een uitvaart in de kerk.

Deze bijzondere, muzikale avond wordt verzorgd door deelnemers aan workshops van de, in Maas en Waal, bekende zangpedagoge Gery Vermeulen in samenwerking met Freddy van Maurik.

Toegang: vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

MaasWaalWeb, 12 april 2014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>